איך לבחור תנורים טובים? טיפים למציאת תנורים שיעזרו לכם לאפות ולבשל כמו השפים
אם אתם אוהבים לאפות, או שאתם משתמשים הרבה בתנור חשוב שיהיה לכם תנור אפיה טוב. השלב הראשון למציאת תנורים מעולים הוא הבנה בסיסית בעקרונות הפעולה של תנורי אפיה ושיטות השימוש בהם, לצד שיקולי גדלים ומאפיינים חשובים אחרים.
בחברת אלקטרולוקס תמצאו מגוון עשיר של תנורי אפייה רב תכליתיים, עם מאפיינים וטכנולוגיות מתקדמות שיעזרו לכם להכין כמעט כל מתכון שקראתם או שהמצאתם. אז הנה כמה טיפים שידריכו אתכם לבחירת התנור שהכי מתאים לצרכים שלכם.
כשאתם קונים תנורים, חשוב שתבדקו כמה פונקציות
ראשית, חשוב שלתנור שתבחרו יהיו מגוון תוכניות פעולה, כמו חימום מהיר,טורבו אקטיבי או אפשרויות מתקדמות אחרות. שנית, לתנורים שתבחרו צריכים להיות מאפייני שעון, טיימר, קביעת אורך בישול עם פיקוד טאץ', ועוד. שלישית, בדקו שלתנור שבחרתם יש בקרת טמפרטורה מתכווננת בין חמישים ל-350 מעלות, או בטווחי טמפרטורות נמוכות יותר.
תכונה נוספת חשובה שכדאי שתבדקו כשאתם בוחרים תנורים היא גודל ועומק המגשים שמגיעים עם התנור שבחרתם, מלבד הרשת. צריכות להיות לו גם מסילות קלות להכנסה נוחה של תבניות, ושהתבנית שמגיעה עם התנור תהיה קלה לשליפה וניקוי.
בואו נדבר רגע על חשיבות התחזוקה הקבועה
תנורי האפייה מבית אלקטרולוקס מגיעים עם דלת וזכוכיות שניתנות לפירוק וניקוי בקלות, כמו גם תא אפייה עם אמייל "Clear Clean" לניקוי קל במיוחד.
מאפיין Aqua Cleaning יעיל לניקוי קל בסיוע אדים בטמפרטורה של תשעים מעלות ב-30 דקות, ותוכלו למצוא אצלנו גם דגמי תנורים עם גוף חימום עליון מתפרק כלפי מטה, לניקוי קל ופשוט. בנוסף, התנורים שלנו בעלי ציפוי אמייל קל לניקוי, ועוד משהו: כאשר התנור אינו בשימוש חשוב להקפיד להעביר את כפתור ההפעלה למצב כיבוי.
כמה מושגים בסיסיים על שימוש בטמפרטורות מתאימות
בהתאמה לתבשילים או למאפים שאתם מכינים, ניתן להשתמש ברמות שונות של טמפרטורות של 50 עד 275 מעלות.
אפשר להשתמש בטמפרטורות שונות למגוון רחב של מנות: לאפיית פירות יבשים יתאימו טמפרטורות נמוכות. צליית ירקות ובשרים יתבשלו היטב בטמפרטורה של 200 מעלות. לאפיית עוגות לרוב תצטרכו לכוון את הטמפרטורה ל-170-180 מעלות.
תכונות של תנורים שאהובות על אופים
אם אתם אוהבים לאפות סופלה או שאתם חובבי פיצות ביתיות או אופים מרנגים באופן קבוע, כדאי שתחפשו תנורים עם מגוון תוכניות עבודה. בדגמי התנורים של אלקטרולוקס תמצאו תשע תוכניות עבודה כמו למשל: פיצה, טורבו אקטיבי, גוף חימום תחתון, הפשרה, אפייה עם לחות, גריל טורבו, גריל רגיל, וחימום אוטומטי מהיר.
דלת קרה CoolDoor Plus עם שלוש שכבות זכוכית רפלקטור מאפשרות לגעת בדלת התנור בזמן העבודה ולהימנע מכוויות, מאחר והדלת מבודדת היטב מחום התנור.
אף אחד לא רוצה עוגה שקועה
בכל מקרה, מומלץ להימנע מפתיחת הדלת במהלךהאפייה, כי ירידה פתאומית בטמפרטורה, כלומר, פתיחת הדלת לפני שהמאפה או התבשיל מוכנים, יכולה לקלקל אותם ולהוריד באופן משמעותי את הנפח שלהם (מה שאופים קוראים לו "צניחה ושקיעה").
סט של שתי מסילות טלסקופיות לשתי תבניות
הכנסת והוצאת מזונות מהתנור עם מסילות טלסקופיות הרבה יותר בטוחה וקלה. במגוון תנורי אלקטרולוקס תוכלו למצוא גם תנורים רב תכליתיים המגיעים עם סט של מסילות טלסקופיות שמאפשרות להפוך את המזון בנוחות או לבדוק את מצב האפייה בבטחה, מבלי שתצטרכו להציץ לחלל החם.
תנורים פירולטיים: מה זה בדיוק?
תנורים פירולטיים כוללים תוכנית ניקוי אינטנסטיבית שבה הטמפרטורות מגיעות לעד 300, שורפות שאריות שומן ופסולת מתא התנור והופכות אותם לאפר.
תנורים פירולטיים של חברת אלקטרולוקס מגיעים, בין היתר, הם המאפיינים החשובים הבאים:
ניקוי עצמי פירולטי. שלוש תוכניות של שעה עד שלוש שעות.
תנורים רב-תכליתיים עם טורבו אקטיבי SurroundCook. זוהי מערכת מתקדמת שמאפשרת אפייה ובישול במקביל בכמה תבניות.
תא אפייה InfiSpace. זהו תא גדול בעשרים אחוזים לעומת תא אפייה קלאסי של תנורים אחרים.
הדלתות של התנורים הפירולטיים ננעלות אוטומטית כשמחזור הניקוי פועל, ונפתחות רק לאחר שהטמפרטורה בפנים יורדת לרמה בטוחה. נכון שתוכנית הניקוי יכולה להימשך כשלוש שעות, אבל התוצאות מעולות! פשוט מנגבים את פסולת האפר במטלית, וסיימתם.
בשורה התחתונה, כשאתם מחפשים תנורים, חפשו את הדגמים שיעזרו לכם להשיג את התוצאות הכי טובות במתכוני האפייה והבישול שלכם
אם אתם חובבי אפייה ובישול, לא תוכלו לטעות עם המגוון העשיר של התנורים שתמצאו בחברת אלקטרולוקס. באתר החברה תוכלו להתרשם מהדגמים של תנורים פירולטיים ורב תכליתיים מצוינים עם הטכנולוגיות המובילות בשוק, שיהיו אידיאליים עבור מי שאוהב לאפות ולבשל.
אתם מוזמנים להתרשם מהדגמים המתקדמים של תנורי אפייה מהסדרות החדשות של אלקטרולוקס באתר ובחנויות החשמל המובחרות.